Spiseforstyrrelser

  • Vil du have et liv uden spiseforstyrrelse og de mange tanker som kværner løs i dit hovedet?
  • Vil du have en tæt opfølgning og en behandling som tager din spiseforstyrrelse alvorlig?
  • Vil du have redskaber til at kunne berolige sig selv når du er ked af det og ikke ved hvad du skal gøre udover at tænke på det næste måltid?

    Så er du kommet ind på den rigtige side.

Jeg tilbyder behandling af din spiseforstyrrelse i form af støttende samtaleterapi baseret på en tæt opfølgning og støtte. I terapien arbejder vi med dit selvværd for på den måde at støtte dig i at få et liv uden spiseforstyrrelser.

Jeg behandler tre former for spiseforstyrrelser: anoreksi, bulimi og tvangsmæssig overspisning.

Symptomer på spiseforstyrrelser

Det er hårdt at leve med en spiseforstyrrelse. Du føler dig ofte ensom, tankerne kører i ring og du kæmper med lavt selvværd. Måske har du selvmordstanker. Det kan være, at du skammer dig over din krop og over dit konstante fokus på mad og kalorier. Og trækker dig fra andre mennesker, fordi du skammer dig. Måske kaster du op, tvinger dig selv til at motionere eller tæller kalorier hele tiden. Og du tjekker igen og igen din egen krop i spejle og vinduer.

Behandling af spiseforstyrrelser

I terapien samarbejder vi om at finde nye måder, du kan berolige dig selv og dine følelser på. Du lærer at gennemskue dine følelser og reagere på dem uden at skade dig selv gennem dine madvaner. Terapien har altså ikke primært fokus på dine madvaner, men på de følelser og problemer der ligger bag din spiseforstyrrelse. Vi taler selvfølgelig om dine madvaner, men du skal ikke kontrolvejes og måles i terapien.

Jeg tilbyder ikke behandling til klienter med spiseforstyrrelser, som har andre dianogser, som fx. boderline, svær depression m.m. Du skal være over 18 år gammel og dit BMI skal være mindst  16,  for at modtage behandling hos mig.

I behandlingen af spiseforstyrrelser har jeg særlig fokus på:

  • Årsag:
    Det er vigtigt, at du får øje på den bagvedliggende grund til din spiseforstyrrelse – hvad er det, du er så ked af?
  • Selvværd:
    Vi arbejder med dit selvværd og tanken om, at du er god nok, som du er
  • Fokus:
    Vi arbejder på, at flytte dit fokus væk fra kontrolvejning og madplaner – til fokus på hvordan du kan berolige dig selv uden fokus på mad
  • Tryghed:
    Sammen med mig kan du tale og arbejde med din spiseforstyrrelse uden, at jeg vil forsøge at lave dig om
  • Adskillelse af dig og din spiseforstyrrelse:
    Du er ikke din spiseforstyrrelse – du skal lære, at se dig og din spiseforstyrrelse, som 2 adskilte ting. Du er meget mere end din spiseforstyrrelse.

Om spiseforstyrrelser

mille

På klinikken behandler jeg tre former for spiseforstyrrelser anorexi, bulimi og tvangsmæssige overspisninger, som alle 3 er kendetegnet ved:

  • At du er meget optaget af din vægt og dit udseende
  • At du bruger mad eller kontrol med mad til at regulere dine følelser
  • At du oplever skyld og skam over din tilstand
  • At din hverdag og liv i høj grad er styret af din spiseforstyrrelse
  • At dit selvværd er lavt

Anorexi

Hvis du lider af anorexi, er du styret af din angst for fedme og overvægt. Du har et stort ønske om at blive tyndere og tabe dig på trods af din undervægt. Hvis du har anorexi, vil du bruge alle midler for at tabe dig: Spise meget lidt og være optaget af at tælle kalorier, motionere overdrevet, fremkalde opkastninger og spise alle former for medicin, der kan fremme vægttab ( fx afføringsmidler, slankepiller og vanddrivende piller).

Bulimi

Hvis du lider af bulimi, svinger du imellem overspisninger og sultekure evt. med selvprovokerede opkastninger, overdrevet motion og indtagelse af slankepiller etc. Har du bullimi, er du overdrevet optaget af at ville tabe dig og være tynd – men har en normal vægt.

Tvangsmæssige overspisninger

Hvis du lider af tvangsmæssige anfald af overspisninger, spiser du ofte kæmpe måltider, og bagefter har du fornemmelse af, at du igen har mistet kontrollen over dig selv. Den følelse af mistet kontrol gør dig bange og fylder dig med skyld og skam. Hvis du lider af tvangsmæssige overspisninger, er dit mål ikke at blive tynd – men at blive/forblive normalvægtig eller let overvægtig.

Hvis du har spørgsmål om spiseforstyrrelser, eller vil vide hvordan terapi kan hjælpe dig,  er du meget velkommen til at kontakte mig på telefon +45 60149085 eller pr. mail susanne@vejenvig.dk.